Karate Masters Course

Ontdek de fundamentele principes van Karate

Een Karate Masters Course is een 3 daagse course onder leiding van Kancho Kazumasa Yokoyama. Yokoyama sensei, 7e Dan Shorinryu Karate, toont tijdens de twee jaarlijkse Karate Masters Courses waarom hij “Lighting Flash Hands” wordt genoemd. Zijn courses kenmerken en onderscheiden zich door de specialisatie in Meotode en het slaan van de brug tussen Kobudo en de lege hand. 

Een impressie van de Karate Masters Course

7e Karate Masters Course 7,10,11,12 februari 2017

Heb je interesse? Wij horen graag vooraf of je erbij bent. Meld je vrijblijvend aan via Wadokai.nl/aanmelden-events

Download de reviews

We hebben de tijd genomen om reviews te schrijven over de vorige Karate Masters Courses. Download ze hier gratis!

Een persoonlijk bericht van Sakagami sensei


"I strongly recommend any karate enthusiast to attend YOKOYAMA sensei's seminar in Holland. Yokoyama sensei's skill is extraordinary and he is one of the best karateka I have ever seen. It is unusual to recommend sensei from other karate styles, so I emphasize it once more that I urge you to attend and support this event because I believe that Yokoyama sensei's seminar can be a benefit for anyone's karate." 

Wie is Kancho Kazumasa Yokoyama?

Yokoyama sensei, geboren op 20 januari 1958, heeft een rijke geschiedenis en heeft een zeer ouderwetse en interessante Martial Arts opleiding achter de rug. Hij startte op zijn 7e met Karate (origineel Shito Ryu) en was een getalenteerde atleet in zijn tiener jaren. Hij deed aan atletiek, zwemmen, Judo, boksen en worstelen, wat hij deed naast zijn Karate training. In die periode werden zijn ogen geopend voor Oosterse Martial Arts en realiseerde hij zich dat deze zowel fysiek als mentaal ver ontwikkeld waren. Voordat hij 'eindigde' bij Shorin Ryu, onderzocht hij klassieke Chinese Martial Arts en leerde hij 8-step Praying Mantis Kung Fu en Wu Tai Chi van Grootmeester Wei.

Na lange studie is Yokoyama sensei door zijn meester (Shorin Ryu: Shuguro Nakazato) vanuit Japan naar Amerika gestuurd om daar het karate te promoten. Yokoyama sensei woont op dit moment in Amerika (Houston, Texas) waar hij ongeveer de helft van het jaar doorbrengt. Yokoyama sensei brengt namelijk veel tijd door in Japan om in de Dojo's die hij daar heeft trainingen te verzorgen.

Meotode, het gebruik van twee handen in harmonie, is bij Wado zeer bekend en wordt veel gebruikt in kihon kumite. Ohtsuka sensei noemde onze kamae "Meotode ni kamaeru".

Hoewel Yokoyama sensei behoort tot de Shorin Ryu, maakt hij continu gebruik van Meotode en kunnen wij uit persoonlijke ervaring vertellen dat hij daar zo goed als ongeëvenaarde skill in heeft. Yokoyama sensei zal karate ongetwijfeld uit bekende maar zeker ook onbekende hoeken belichten, wat zijn Karate Masters Courses uniek maken.

Volgens Sakagami sensei is Yokoyama sensei een van de beste karateka die hij ooit heeft gezien!

De kennis en kunde van de meester is interessant voor iedere karateka en voegt zonder twijfel waarde toe aan jouw karate en zal je kijk op daarop verrijken. De Course bevat geen specifieke stijloefeningen en is daarom toegankelijk voor alle stijlen en iedereen die zijn of haar karate naar een hoger niveau wil tillen en zijn horizon wil verbreden.

Dit vind je misschien ook interessant

Wil je graag weten hoe een Wado Masters Course eruit ziet? Klik hier.

AJ sensei werkt aan de hand van een thema tijdens de Wado Courses. Lees meer.